6 чакра - довери се на интуицията си!

Шеста чакра – довери се на интуицията си!

Шеста чакра се намира в областта на третото око, което се намира в пространството между веждите. Тя обхваща хипофизната жлеза, очите, главата и долната част на мозъка. Шеста чакра е център на интуицията. Тази духовна чакра води до вътрешно познание. Отворената шеста чакра може да даде възможност за осъзнато сънуване, разширено въображение, визуализация и други.

Шеста чакра е отворено съзнание

Да отвориш съзнанието си е предизвикателство на чакрата на третото око. Това предизвикателство включва отделянето от физическите и умствените илюзии, създадени от нас самите. Важно е да развием съзнанието си като лично наше, а не повлияно и зависещо от хората и обстоятелствата около нас. За да опознаем душата си, трябва да отхвърлим своите тревоги, мисли и страхове.

Виж всички чакри тук

Третото око съдържа уникална комбинация от факти, страхове, лични преживявания и спомени, които са непрекъснато активни в енергията на духовното ти тяло.

Чакрата на третото око е Истина

В основата на тази чакра стои това, че всичко, в което вярваме е истина или се превръща в истина. Често негативният спомен може да се прояви като истина за човека на по-късен етап от живота. Например, ако бъде принуден да вярва през целия си живот, че е грозен. Това може да се прояви като факт в неговия модел на мислене. В резултат на това, той ще развие ниско самочувствие и телесна дисморфия – погрешно възприятие за тялото си.

Чакрата на третото око е основата на мъдростта

Символиката на чакрата на третото око е добиване на мъдрост отвъд нашите самопричинени възприятия. Това включва откъсване от стереотипите и поглеждане отвъд илюзиите. В крайна сметка нищо не те спира – само умът ти има власт над теб. Ако се научиш да го контролираш, можеш да се справиш с всички ограничения, които ти поставя.

Признаци на дисбаланс в 6 чакра

Когато твоята чакра на третото око е блокирана, ти губиш връзката си със своя вътрешен свят. Ще се почувстваш изгубен и заседнал в ежедневието. Дисбалансът ще се прояви и в тялото ти под формата на тежко главоболие и проблеми с очите. Без ръководството на твоята вътрешна мъдрост, може да изпаднеш в състояние, в което не можеш да погледнеш отвъд непосредствените проблеми и собствените си предразсъдъци. Когато си извън равновесие, ще изпиташ труднoст във виждането на голямата картина.

Ще забележиш следните симптоми:

  • напрежение около очите
  • главоболие
  • мигрена
  • световъртеж
  • запушени синуси
  • проблеми със слуха
  • проблеми с паметта
  • безпокойство
  • объркване
  • бъзсъние или кошмари
Ползи от балансирането на шеста чакра

Когато балансираш своята шеста чакра, ще добиеш чувство за яснота на мисълта. Доверявайки се на интуицията си, ще бъдеш в състояние ясно да видиш събията и уроците в живота си. Докато работиш по отварянето на чакра си, ще започнеш да виждаш нещата такива, каквито са в действителнсот , без проекцията на егото. Така ще започне твоят път към нещата, които цениш най-много в живота.

Как да отвориш своята чакра на третото око?

Един от начините да балансирате чакрата на третото око е чрез физически движения на тялото по начин, насочен към областта на третото око. Йога асани могат да благоприятстват движението на енергията през тази област. Освен това, полезно е и да се фокусирате върху освобождаването на напражението в главaта, лицето и шията, тъй като така се блокира потока на енергия към третото око.

Медитацията е един от най-добрите инструменти за балансиране на шеста чакра.

Седни на тихо и спокойно място в неподвижна поза. Така ще установиш контакт със себе си и чувствата си. Това ще те доведе до осъзнаване и яснота, които ще те научат как да се вслушваш в интуицията си. Можеш да опиташ и с водена медитация, специално за чакрата на третото око.

Ароматерапията е също добър начин да си помогнеш по пътя към баланса. Можеш да включиш в ежедневието си етерично масло от лавандула, ако ползваш дифузер или с базово масло за тяло. Ароматният чай от лавандула също ще помогне на съзнанието ти да се проясни. Ако изпитваш затруднения със заспиването, пръсни спрей с етерично масло от лавандула на възглавницата си и ще забравиш този проблем.

Способни сме да израснем уверени в целите си, когато търсим по пътя си мъдрост, яснота, самосъзнание и непредубеност. Това ще те направи по-силен в реализирането на това, което искаш да видиш в света.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *