Сакрална чакра-6 лесни начина как да я балансираме

Сакрална чакра – 6 лесни начина да я балансирате

Втората чакра или т.нар. Сакрална чакра е един от основните енергийни центрове в тялото ни. Тази чакра е свързана с творчеството, сексуалната енергия и връзката с нашите емоции и тези на хората около нас. Хората с балансирана Сакрална чакра (Свадхиштхана) излъчват топлина, нежност и увереност. Небалансираната или блокирана втора чакра води до чувство на тревожност, страх, емоционална нестабилност, загуба на креативност и други.

Вижте всички чакри ТУК

Ако виждате тези признаци у себе си, ето ви шест начина как да балансирате Сакралната си чакра.

1. Използвайте оранжев цвят

Всяка една от седемте чакри е свързана с различен цвят. Сакралната чакра е оранжева, така че е добре да използвате този цвят, когато работите върху нея. Тигровото око или кристалите от карнеол са чудесни оранжеви камъни. Можете да ги включите в ритуалите ви за балансиране на чакри.

2. Заложете на храни, които подхранват Сакралната чакра (Свадхиштхана)

Разбира се, оранжевите храни са най-подходящи за подхранване на Сакралната чакра. Изборът на храна е лесен начин да подпомогнете физическото и енергийното си тяло. Така ще се балансира и втората чакра.

Приемайте повече ядки и семена, сладък картоф и моркови, пъпеши, манго, тиква, цитруси, както и ферментирали храни.

3. Правете упражнения с отваряне на бедрата или йога пози

Ако чувствате, че дадена чакра е блокирала, това обикновено означава, че в нея има застояла енергия. Така че, ако почувствате блокада в сакралната част, опитайте се да се раздвижите, като наблегнете на бедрата и долната част на корема. Разтягането с разтваряне на бедра, танцът и следната поза пеперуда могат да ви помогнат да балансирате Сакралната си чакра:

Как се прави поза пеперуда:
  1. Застанете в седнало положение със събрани стъпала на краката.
  2. Хванете с ръце краката си и внимателно изнесете гърдите си напред към тях, докато почувствате леко разтягане в гърба.
  3. Задръжте позицията, вдишайте и задръжте дъха си за 30 секунди.
  4. Издишайте и повторете три пъти.

4. Медитация за балансиране на Сакрална чакра

Медитацията за балансиране на чакрите ще ви помогне да се успокоите. Така ще настроите и енергийния център, който има нужда от работа. Препоръчително е да държите естествени камъни и минерали, например карнеол, докато правите медитативна визуализация. Визуализацията представлява прекъсване на нишката, която блокира вашата Сакрална чакра. Затворете очи и вдишайте дълбоко три пъти. Кажете на глас или наум следното: „ Нека най-високата вибрация на любовта и светлината да се свърже с мен и да изчисти цялата нежелана енергия.“

5. Свикнете с тишината

Тъй като Сакралната чакра е свързана с емоциите и интимността, тя може да подобри състоянието си в тишината. Да се чувстваме комфортно с тишината ни позволява да се свържем с емоциите си и да ги приемем. Опитайте да седите неподвижно седнали с кръстосани крака за няколко минути всяка сутрин. Не мислете за нищо. Усетете на какво ухае около вас, как се чувствате, какво чувате и просто се насладете на усещането да сте в настоящето. Добавяйте по минута на седене всяка седмица.

6. Напишете чувствата си на хартия

Воденето на дневник може да ни помогне да се свържем с нашите чувства и емоци. Вземете лист хартия и химикал, като обмислите следните въпроси:

  • Стимулирам или подхранвам творческите си желания?
  • Доволен ли съм от сексулания си живот?
  • Какво създавам в момента и какво давам на света?

Балансирането на чакрите е едно дълго пътуване през целия живот на човека. То е пътуване към себе си. Тези практики могат да помогнат на вашата Сакрална чакра (Свадхиштхана) да ви подкрепи по пътя към изобилието, удовлетворението и творчеството. Дерзайте!

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *