Коренна чакра - виж всичко, което трябва да знаеш

Коренна чакра – виж всичко, което трябва да знаеш

Чакрите са седемте колела на енергия. Те се движат в телата ни, започвайки от темето на главата, като продължават надолу към основата на гръбнака. Когато чакрите са балансирани, енергията тече свободно през тялото. Първата или Коренна чакра действа като корен на тялото. Блокажът на тази чакра води до депресия и тревожност.

Вижте всички чакри ТУК

Елементът на Коренната чакра – земя

Първата чакра се намира в основата на гръбначния стълб. Наричана е и Муладхара, което означава корен затова и се свързва с елемента земя и способността ни да се чувстваме здраво вкоренени в живота си. Свързаният с тази чакра цвят е червен, оттук са и връзките ѝ със земята.

Това енергийно колело е свързано с чувството ни за сигурност, семейните отношения и усещането ни за дом. Когато тече енергия през Коренната чакра се чувстваме здраво стъпили на земята, в себе си и в света около нас.

Признаци на блокирана чакра

Когато първата ви чакра е блокирана, има голяма вероятност да почувствате неразположение и болка в долната част на тялото. Това неразположение може да се прояви по редица начини, включително:

  • Рязко отслабване или напълняване
  • Болка в областта на таза
  • Констипация
  • Отслабена имунна система
  • Безсъние

Психични знаци

Когато работите с коренната чакра, помислете за връзката си със себе си и света около вас. Помислете къде се чувствате заземени и на мястото си и кога сте спокойни. При блокирана Коренна чакра (Муладхара) е възможно на изпитате някои от следните признаци:

  • Разсеяност
  • Чувство на изтощение или летаргия
  • Тревожност или депресия
  • Неспособност да предприемате действия
  • Стрес

Причини да балансирате вашата Коренна чакра (Муладхара)

Балансираната първа чакра ви дава възможност да се възползвате от способността ѝ да поддържа спокойна и свободна енергия в тялото ви. Тревожността, свързана чувството ви за принадлежност и място в света ще се разсее. Когато сте сигурни, че вашите основни нужди са задоволени, ще можете да се съсредоточите върху вашите взаимоотношения и лични цели.

Как да балансираме нашата Коренна чакра

Ароматерапията е полезен инструмент за балансиране на първата чакра. Използването на етерични масла от цъфтящи растения допринася за хармоничното отваряне на Коренната чакра. Такива например са розмарин, сандалово дърво, смирна.

При ежедневно предприемате на стъпки за балансиране на чакрите си е важно да приемате и здравословна храна. Естествено червените храни – плодове, зеленчуци и животински продукти са добър начин да подпомогнете балансирането на Коренната чакра.

Друга практика е използването на кристали. Вибрационните честоти на лечебните камъни могат да помогнат за въстановяване на баланса, когато има дефицит или излишък на енергия. Небалансираната енергия води до блокирана или свръхактивна Коренна чакра. Подобно на чакрите, всеки камък има своя честота. Подходящи камъни са червен яспис, червен карнеол, гранат и други.

Друг интересен метод за балансиране на чакрите е магнтитотерапията. Може да видите как ето тук.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *