Чакра на слънчевия сплит - как да я отворите

Чакра на Слънчевия Сплит – как да я отворите

Слънчевия сплит – чакрата, която действа като център на личната сила.. Тази чакра на слънчевия сплит управлява личността, егото и идентичността. Свързана е със свободата, избора и автентичността.

Име на Санскрит: Манипура

Разположение: В корема, точно над пъпа до гръдната кост

Цвят: Жълт

Елемент: Огън

Признаци на баланс: увереност, мотивация, целеустременост, отговорност, надеждност

Признаци на дисбаланс: агресия, доминиране над другите, ниско самочувствие

Вижте всички чакри ТУК

Когато чакрата на слънчевия сплит е в баланс, излъчваме увереност и можем да се самомотивираме в преследването на целите си. Когато тази чакра е блокирана, страдаме от ниско самочувствие, трудно взимаме решения и се опитваме да контролираме всичко.

Блокаж на чакрата на слънчевия сплит може да се прояви и във физическото тяло под формата на умора, некротолируемо преяждане и покачване на тегло. Възможни са също стомашни проблеми и други нарушения на храносмилателната система като язва, хипогликемия и диабет.

Отваряне на блокирана чакра на слънчевия сплит

Запалете си ароматизираща пръчица или аромалампа с етерични масла

Ароматерапията има силата да събуди чувството ни за вътрешна сила. За да отворите слънчевия си сплит, използвайте аромата на шафран, мускус, сандалово дърво, джинджифил и канела.

Повтаряйте си положителни утвърждения

Чрез повтаряне на утвърждения на глас, на ум, или като ги записваме, ни спомагаме превръщането на негативните мисли в позитивни и градивни. Променете начина си на мислене и цялото си съществуване като започнете с тези утвърждения:

„Чувствам се мотивиран да преселедвам целите си“

„Аз съм амбициозен и способен“

„Прощавам си за минали грешки и се уча от тях“

„Чувствам се уверен, когато поемам предизвикателства“

„Единственото нещо, което трябва да контролирам е това как реагирам в различни ситуации“

„Имам смелост да създам живота, който искам“

Практикувайте йога пози, които балансират чакрата на слънчевия сплит

Практикуването на йога в комбинация с упражнения за дишане помага освобождаването напрежение в слънчевия сплит на физическо, умствено и емоционално ниво. Тези практики изграждат увереност и спомагат балансирането на третата чакра. Също така укрепват коремните мускули и подобряват храносмилането. Поздравите към слънцето загравят тялото и се свързват с неговата огнена енергия.

Откъснете се от миналото

Много от нашите минали травми се съхраняват в телата ни и по този начин продължават да влияят на мислите и поведението ни. Хората, с които са се държали прекалено строго в детството им, или са били насилвани психически и физически, изпитват трудности при баламсиране на третата чакра. Подрепата на близките и други приятни дейности могат да помогнат по пътя на откъсване от миналото. Важно е да живеете в настоящия момент и да се опитвате да не повторите грешки, които вашите близки са сторили с вас в миналото. Пътят към пълен баланс на чакрите е труден, но не невъзможен. Разберете какво търсите, живейте осъзнато и винаги бъдете любопитни – така ще стигнете до целта си!

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *