Чакри - как да ги балансираме чрез магнитотерапия?

Чакри – как да ги балансираме чрез магнитотерапия?

Магнитотерапията оказва благоприятно и балансиращо действие върху нашите чакри. Чакрите са седемте основни енергийни източника в нашето тяло, изразяващи се на физическо ниво. От балансирането им зависят нашето здраве и връзка с останалите хора .

Чакри – какво представляват?

Чакрите са духовна енергия, която има силен ефект върху цялото тяло, тъй като се изразява на физическо ниво. Могат да се нарекат и енергийни колела, чрез които енергията преминава в и от тялото, когато са хармонизирани. Чакрите се захранват с нашата Кундалини енергия или с други думи – нашата духовна сила.
Чакрите влияят на различни органи и системи в организма ни, а също и на нашите мисли и поведение. Поради тази причина е важно дейността им да бъде балансира. В противен случай ще открием проявления на блокаж – периоди, в които нашата енергия е блокирана, което води до появата на различни заболявания. Това може да се предотврати с медитация, акупунктура, себеутвърждения и магнитотерапия.


Методи за балансиране на чакри


Докато медитираме върху чакрите си, често откриваме дисбаланси – необходими са усилия, за да ги хармонизираме. Човек може никога да не намери достатъчно време да излекува чакрите си или да има достатъчно духовна енергия, за да го направи сам. Ето защо, много практикуващи йога и китайска медицина изследват различни инструменти и методи за лечение на чакри, използвайки външен стимул. Магнитотерапия, ароматерапия, скъпоценни камъни, рейки и акупресура са някои от древните лечебни практики, за които е установено, че са ефективни при лечението на дисбаланси на чакрите.


Как да балансираме чакрите си чрез магнитотерапия?


Живите клетъчни тела излъчват електромагнитни импулси, които ако бъдат нарушени водят до здравословни проблеми. Магнитотерапията уравновесява магнитното поле и стимулират потока електромагнитна енергия, излъчвана от чакрите. Магнитотерапията намалява опасността от усложнения, отключва енергийните ни потоци, което въздейства благоприятно физиологичните механизми.


Как ароматерапията спомага балансирането на чакрите?


Ароматерапията е алтернативна медицина, използваща ароматни етерични масла за справяне или предотвратяване на здравословни проблеми. Етеричните масла имат лечебни свойства, познати на света от дълбока древност. Ароматерапията се прилига и по време на медитация, тъй като определени видове етерични масла имат отпускащ и успокояващ ефект върху хората. В комбинация с магнитотерапия действа благоприятно върху чакрите.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *