5 Начина как да балансирате чакрите си

Чакрите са нашите енергийни възли за хармония. Има много различни начини, чрез които да ги балансираме. Предлагаме ви 5 начина как да го направите ефективно!

1. Медитация

Медитацията е един от най-ефективните начини за балансиране на чакрите. Всяка чакра е свързана със звук, цвят и мантра. Утвържденията също са добър начин за балансиране на чакрите. Всяко едно от тези неща може да ви помогне да навлезете по-дълбоко в медитацията си и да я направите по-ефективна. По време на медитация фокусът ви трябва да бъде изцяло върху положителните качества на конкретната чакра. Трябва да се съсредоточите върху премахването на всички емоционални блокажи, като си визуализирате как се разграждат/премахват. Представете си и почувствайте какво би било усещането да се освободите от тези блокажи. Това е първата стъпка към това да се чувствате свободни наистина!

2. Йога

Редовното практикуване на йога е чудесно и ефективно средство за балансиране на чакрите. Както при медитацията, тук също можете да визуализирате и да фокусирате вниманието си върху различни чакри по време на упражнението. Докато практикувате различните пози, можете да визуализирате цвета, съотвестващ на чакрата, върху която работите в момента. Всяка чакра има определени йога пози, който ѝ помагат да се балансира. Различните пози ще премахнат напрежението и чувството за скованост от вашето тяло. Когато тялото ви се отвори за тази енергия, тя ще започне да течне по-свободно. С непрекъснатия поток на енергия вашите чакри ще се балансират.

3. Дихателни техники

Използването на дихателни техники не само помага за отпускането на тялото, но също така ви позволява да контролирате потока на енергия през тялото си. Най-добрата пранаяма за балансиране е Нади Шодхана или дишане през ноздрите. За тази пранаяма запушете ноздрите си една по една и поемете дълбоко прочистващи вдишвания и издишвания. Нужно е да направите еднакъв брой вдишвания и издишвания от всяка страна. Това ще ви подейства балансиращо и ще обедини лявото и дясното полукълбо на мозъка, облекчавайки стреса и безпокойството.

4. Кристали

Кристалите притежавта специална енергия и могат да ви помогнат да се свържете с различни части на цашето съзнание. Всяка чакра има различни кристали, свързани с нея. Изберете кристала, който отговаря на чакрата , върху която искате да се фокусирате. Можете и да си изберете по кристал за всяка чакра за цялостно балансиране. Енергията на кристала можете да подобрите, като го оставите до вас докато медитирате.

Коренна чакра – хематит, гранат, обсидиан

Сакрална чакра – карнеол, кехлибар, топаз

Чакра на слънчевия сплит – цитрин, яспис, тигрово око

Сърдечна чакра – розов кварц, амазонит, малахит

Гърлена чакра – тюркоаз, аквамарин

Чакра на третото око – аметист, лапис лазули

Коронна чакра – прозрачен кварц, лунен камък

5. Етерични масла

Ароматерапията може да се използва при различни заболявания или нарушения. Етеричните масла могат да се използват и за балансиране на чакрите. Както кристалите, така и маслата отговарят на различна чакра. Те се използват за вдишване или локално приложение. Важно е, ако сте решили да ги прилагате директно върху кожата си, да ги смесите с подходящо базово масло.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *