С какво е полезно носенето на магнитни гривни?

Магнитни гривни – С какво е полезно носенето им?

Носенето на магнитни гривни се използва често при хипертоници за регулиране на нивото на кръвното налягане. Също така и при исхемична болест на сърцето, стенокардия, нарушения на вегетативно-съдовата система, както и в много други неблагоприятни състояния.

Ползите от носенето на магнитна гривна са наистина много. А съчетанието на магнитотерапия с магнитна бижутерия още повече подсилва желанието на все повече хора да се грижат за здравето си и за красотата си едновременно по един невероятен начин.

В последно време гривните с магнити се оказват най-популярното магнитно украшение. То е не само красиво, но и полезно, тъй като не вреди по никакъв начин на кожата и на организма, а същевременно може да извлечете невероятно много ползи. Незначителни са случаите, когато продължителното носене на магнитни гривни е довело до зачервяване на кожата или някакво друго странично действие.

Когато сте решили да се възползвате от магнитотерапията, трябва да знаете, че тя не се препоръчва при някои случаи.

Тъй като все още не е много ясно как магнитното поле действа на плода, не се препоръчва носенето на магнитни гривни от бременни жени.

И децата знаят, че магнитите привличат метални предмети. Затова ако имате метални импланти в тялото си, не използвайте магнитотерапия преди да сте се посъветвали със специалист. Това включва и хора с пейсмейкър, дефибрилатор и инсулинова помпа. Магнитът може да увреди уреда и така да влоши здравословното ви състояние.

Също така не се препоръчва носенето на магнитни гривни и други магнитни бижута от хора, използващи лепенки за внасяне на лекарства през кожата. Магнитите влияят на кръвообращението и не се знае как ще се съчетаят двата начина за лечение. Възможно е да се получи отрицателен ефект. Затова трябва, разбира се, след лекарска консултация да изберете единия от двата начина за лечение – лекарство или магнитна гривна.

Носете магнитна гривна и се чувствайте добре в кожата си. Тя ще донесе редица ползи за организма ви, като същевременно няма вредни действия. Освен в някои специфични случаи, както изброихме по-горе.

Източник: www.kliuki.bg

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *