Есенен детокс

Есенен Детокс – Подгответе Организма си за Студените дни!

Есенният детокс е идеалният начин да подготвите имунната си система за предстоящите студени дни.

Обикновено фокусът е върху подхранването и прочистването на белите дробове и дебелото черво, които са жизненоважни за кръвообращението, здравето на сърцето и правилното храносмилане. 

Не е тайна, че храната, която консумираме, се променя през сезоните. От пресни плодове и студени салати през лятото, преминаваме към по-топли супи и обилни ястия. Детоксът може да ви помогне да подготвите тялото си за тези диетични промени, както и да помогне за премахването на всички токсини в тялото.

А ползите за физическото и психическото здраве могат да бъдат много – пълноценен сън, повишена енергия, подобрено храносмилане, по-чиста кожа, загуба на тегло и дори намалено желание за сладко.

Ето няколко съвета, към които да се придържате:

 • Хидратация. Знаете ли, че питейната вода може да помогне за пречистване на тялото ви, като помага на бъбреците да филтрират отпадъците и токсините? Поддържането на правилната хидратация помага за изхвърляне на токсините, което пък спомага за повишена енергичност и свежест. Пиенето на топла вода Добавянето на резен лимон в хладка вода може да бъде успокояващ начин за детоксикация и хидратиране, докато си почивате от работа или от натоварения график.
 • По-малко стрес. Прочистването на тялото от токсини е чудесно не само за физическото, но и за психическото здраве. Детоксикацията на тялото може да помогне за намаляване на хормоните на стреса, оставяйки тялото ви да се чувства балансирано и енергизирано. Ежедневната разходка е лесен начин за минимизиране на стреса. Въпреки това е важно да се отбележи, че разходката навън сред природата има различен ефект от тази в мола.
 • Пропуснете късното хранене. След хранене е необходимо тялото ви да има достатъчно време да смели храната, преди да легнете за пълна нощна почивка. По този начин можете да си починете 8 часа, които са напълно достатъччни за осигуряване на важни функции на тялото, които се извършват през нощта. Някои от тези функции могат да включват възстановяване на клетките, детоксикация на мускулите, хормони, мозъчна ефективност и цялостно здраве и благополучие.
 • Яжте повече фибри. Диетичните фибри са чудесни за подпомагане на детоксикацията на тялото, като поддържат чревния микробиом в идеална форма. Конусмирането на повече диетични фибри е свързано с повишени антиоксиданти и детоксикиращи ензими в черния дроб. Ако ви е трудно да добавите фибри към диетата си, има безброй начини да ги включите в смути. Опитайте сутрешно смути с плодове, тъмни зеленчуци, авокадо, ядки… Може също да ги приемате под формата на хранителни добавки.

За да подпомогнете процеса на прочистване на тялото и кръвоносната система от токсини, препоръчваме:

LR Алое Вера гел за пиене с коприва – Полезна напитка за Метаболизма, снабдяваща организма с над 150 полезни съставки

Ценен екстракт от коприва, комбиниран с 90% чист гел от листата на Алое Вера и 7% мед – това е гелът за пиене Алое Вера с коприва. Истинският специалист!

 • Подпомага кръвоносните съдове и оптимизира кръвното налягане
 • Подобрява дейността на сърдечно-съдовата система да снабдява с хранителни вещества
 • Защитава клетките от оксидативен стрес

Трябва да пиете от този гел ако:

 • Водите нездравословен начин на живот;
 • Имате високо кръвно (хипертония);
 • Имате сърдечно-съдови заболявания;
 • Имате стомашни проблеми или проблеми с отделителната система;
 • Чувствате нужда от прочистване на организма;
 • Желаете да подобрите потентността си;
 • Желаете повече благосъстояние.

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *