Ароматни нотки - открий тяхното значение!

Ароматни нотки – открий тяхното значение! Напиши коментар

Характерните ароматни нотки на всеки парфюм често изиграват важна роля за това как изглеждаш и се чувстваш. Независимо дали обичаш да използваш любимия си парфюм за вечерна среща или за офиса, ароматите ни придават определо излъчване и енергия.

Какво е значението на различните ароматни нотки?

Всяка ароматна нотка добавя определено качество към парфюма. Производителите на парфюми внимателно подбират нотки, за да се уверят, че ароматът едновременно ухае добре и предизвиква приятни усещания.

Представяме ти няколко ароматни нотки и тяхното значение:

Амбър

Това е един загадъчен морски аромат, познат още от Античността. Неговият ориенталски характер придава топло и тежко усещане. Има леко сладко и пикантно ухание.

Мускус

В миналото мускусът произлизал от секрет, отделян от мускусния елен. Днес вече се произвежда синтетично. Мускусът има отличителна анималистична нотка, излъчваща топлина и сладост. Белият мускус доставя усещане за нежност и добре поддържана, чиста кожа. Той е и най-използваният в парфюмите.

Дървесен аромат

Обикновено се използва като базова нотка на парфюма. Дървесни акорди имат пачули, ветер, сандаловото и кедровото дърво. Най-често дървесните нотки се използват в мъжките парфюми.

Ориенталски ароматни нотки

Тези аромати носят усещане за топлота. Ухаят богато, силно и чувствено – могат да превърнат всеки в изкусител. Ориенталски акорди имат най-често екзотичните цветя, както и рози, ванилия, амбър и тонка.

Пудрова ароматна нотка

Пудровият аромат се свързва с нежна женственост. Има сладко-сух ароматен характер, който напомня за пудра за лице и тяло.

Пикантни ароматни нотки

Тези нотки се свързват с аромата на подправки, които се използвта като етерични масла в парфюмерията. Това например са подправките като джинджифил, канела, пипер, кориандър, карамфил и други.

Открий любимите си аромати

Ароматите се характеризират в ароматни семейства в зависимост от върховата, сърцевата или базовата нотка.

Тук ще видиш кръгa на ароматите, който прегледно ще ти покаже характеристиките на всеки аромат и кой парфюм отговаря на него. Идеалният начин да разбереш кой аромат ти подхожда!

Тук ще откриете дамските парфюми от кръга на ароматите


Тук ще откриете мъжките парфюми от кръга на ароматите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0