защо гелът от Алое Вера е полезен

Защо гелът от Алое Вера е толкова полезен? Напиши коментар

Алое вера отдавна се използва в народната медицина. Това чудно растение съдържа съставки, които се считат за полезни както за вътрешна, така и за външна употреба.

Гелът от Алое вера е съставен от 96% вода и съдържа някои органични и неорганични съединения. Той е богат на витамини и минерали, в допълнение към 18 различни аминокиселини, които могат да бъдат намерени в човешкото тяло.

Гелът от Алое вера има множество ползи за човешкото тяло. Ето някои от тях:

  • Подобрява храносмилането. Гелът от Алое има благоприятен ефект върху здравето на храносмилателната система. Той помага за успокояване на възпалението в храносмилателния тракт и насърчава растежа на полезни бактерии в червата. Подобрява храносмилателната функция и намалява симптомите като подуване на корема и запек.
  • Укрепва имунитета. Алое вера съдържа съединения като полизахариди и ацеманан, които подсилват имунната система. Тези съединения стимулират производството на бели кръвни клетки, които са от съществено значение за борбата с инфекциите и болестите.
  • Понижава кръвната захар, благодарение на съдържанието на съединения, които помагат за подобряване на инсулиновата чувствителност и понижаване на нивата на кръвната захар. По този начин се намалява риска от усложнения, свързани с диабета, като увреждане на нервите и сърдечно-съдови заболявания.
  • Хидратира кожата. Алое вера подхранва и хидратира кожата в дълбочина, понеже съдържа висок процент вода, както и съединения като мукополизахариди и аминокиселини, които хидратират и успокояват кожата. Това прави гела от Алое вера чудесен избор за хора със суха или чувствителна кожа. Освен това, Алое вера облекчава сърбежи, обриви, зачервявания по кожата, причинени от различни дразнители. Гелът от Алое вера е добре известен със способността си да успокоява изгорялата от слънцето кожа. Той помага за намаляване на възпалението и зачервяването и осигурява хидратация на кожата.

Алое Вера е невероятно решение за безброй здравословни проблеми! То е страхотна превенция за здравето, за имунната система, за стомашно-чревния тракт, метаболизма, за цялостното състояние на организма!

Препоръчваме ви:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *

0