Магнитотерапия - алтернатива на медицината?

Магнитотерапия – алтернатива на медицината?

В последните години все повече хора се разочароват от традиционната медицина и насочват своите усилия за лечение към алтернативната медицина. И по-конкретно към магнитотерапия. Смята се, че магнитите действат положително на живите тъкани. Изследвания на американски специалисти потвърждават, че магнитните гривни притежават болкоуспокояващи и лечебни свойства.

Най-популярните магнитни продукти са магнитните гривни. Съществуват магнитни гривни от различни магнитни материали: никел, желязо, волфрамов карбид, чисто сребро, мед и титан. Независимо обаче от материала, използван за изработката на магнитните гривни, принципът им на работа е един и същ. Всъщност всички магнитни продукти работят по един и същи начин, основаващ се на принципите на магнитотерапия.

Теориите, с които се обяснява лечебното действие на магнитите са няколко:

– Според една от теориите, магнитното поле, действащо на засегната и болезнена област от тялото, улеснява производството на аналгетици вътре в тялото, включително ендорфини и мелатонин. Това от своя страна помага за подобряване на кръвообращението, улеснява оздравителния процес, тушира болката, възпалението, стреса и тревожността.

– Според друга теория, живите клетъчни тела излъчват електромагнитни импулси. Всяко нарушение на тези импулси води до различни здравословни проблеми. Магнитните гривни внасят равновесие в магнитното поле и стимулират потока електромагнитна енергия от енергийните центрове на нашето тяло, известни като меридиани. Магнитотерапията намалява опасността от усложнения, отключва енергийни потоци и въздейства на физиологичните механизми.

– Трета теория предполага, че магнитното поле, създадено от магнитната гривна, привлича желязото, което се намира в кръвта ни. Това, от своя страна, подобрява кръвообращението по посока на болната част от нашето тяло и така то оздравява по-бързо.

Много са теориите за принципа на действие на магнитотерапията, но факт е, че тя действа и е още една алтернатива на медицината.

Със сигурност, ако решите да се възползвате от магнитотерапия с магнитна гривна, ще усетите повече енергия, повече жизненост. Чрез магнитотерапия кръвното ви налягане ще влезе в нормални граници и ще се наслаждавате на по-добро здраве!

Разгледайте нашите магнитни гривни тук:

Подобни публикации

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *